De Veelgestelde Vragen

Is de CoolSculpting behandeling geschikt voor mij?

De CoolSculpting behandeling is geschikt voor u wanneer u last heeft van  zichtbare vetophopingen op bepaalde plekken op het lichaam, waar u graag vanaf wilt. De CoolSculpting behandeling is speciaal ontwikkeld voor mensen met zichtbare vetophoping die niet weggaan met diëten en lichaamsbeweging. In tegenstelling tot een maagverkleining is de CoolSculpting behandeling geen oplossing voor mensen met overgewicht. Het is echter wel een alternatief voor liposuctie en dit zonder chirurgische ingrepen. Vraag een gratis en vrijblijvend  intake gesprek aan om te kijken of de CoolSculpting behandeling geschikt voor u is.

Welke gebieden kunnen er behandeld worden met CoolSculpting?

De te behandelen gebieden zijn de binnen en buitenkant van de bovenbenen. De buik,  flanken (love handels) en de ‘BH-rolletjes’ op de rug. Tevens komen de binnenzijde van de bovenarmen en de zogenaamde “mannenborsten” in aanmerking voor behandeling.

Hoeveel kost de CoolSculpting behandeling?

De kosten van de CoolSculpting behandeling hangt af van de plek(ken) op het lichaam, het aantal benodige behandelingen en de uiteindelijke doelen. Het CoolSculptingteam maakt samen met u een behandelplan op basis van uw lichaam, wensen en budget. Één behandeling is mogelijk vanaf €695,-.

Hoe lang is een behandeling? Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

U maakt samen met het CoolSculptingteam een behandelplan afgesteld op uw wensen. De duur van de CoolSculpting behandeling hangt af van het aantal te behandelen gebieden gedurende een sessie. Het kan zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn om uw gestelde doelen te bereiken.

Waar gaan de vetcellen heen? Zijn de resultaten permanent?

Wanneer de vetcellen zijn gekristalliseerd (bevroren), verwijdert het lichaam de beschadigde vetcellen op natuurlijke wijze via de stofwisseling en zijn ze voorgoed verdwenen. Hierbij komen geen schadelijke stoffen vrij in het lichaam.

Hoe voelt een CoolSculpting behandeling?

De eerste minuten tijdens deze behandeling zult u druk en intense koude voelen. Dit verdwijnt snel. Veel mensen lezen, kijken televisie, werken op hun laptop of doen zelfs een dutje tijdens de CoolSculpting behandeling.

Is de CoolSculpting behandeling veilig?

De CoolSculpting behandeling draagt het Amerikaanse FDA-keurmerk voor behandeling in de flanken (lovehandles), buik en heupen. Met ruim 2,5 miljoen CoolSculpting behandelingen wereldwijd uitgevoerd is het bewezen dat de behandeling veilig en effectief is voor vetverwijdering zonder chirurgische ingrepen.

Zijn er bijwerkingen aan de CoolSculpting behandeling?

Tijdens de behandeling kunt u een diep trekkend, stekend gevoel en gevoelloosheid ervaren. Na de behandeling kan tijdelijke gevoelloosheid, roodheid, zwelling, strakheid of een stekend gevoel in de huid, blauwe plekken, prikkeling, of pijn ontstaan. De CoolSculpting behandeling is niet geschikt voor iedereen. U kunt geen CoolSculpting behandeling ondergaan wanneer u last heeft/lijdt aan cryglobulinemia of paroxysmal cold hemoglobinuria. Dit zijn beide autoimuunziekten waarbij mensen gevaarlijke ziekte verschijnselen krijgen indien zij in aanmerking komen met koude.  De behandeling is niet bedoeld voor het behandelen van overgewicht. Vraag een intake afspraak aan om te kijken of CoolSculpting behandeling geschikt voor u is.

Kan ik doorgaan met mijn dagelijkse bezigheden na een CoolSculpting behandeling?

Ja, dat kan. De CoolSculpting behandeling is geen chirurgische ingreep, dus normaal gesproken kunt u gelijk teruggaan naar de dagelijkse bezigheden.

Wanneer zal ik het resultaat zien?

U zult de eerste resultaten zien drie weken na de behandeling. Het beste resultaat ziet u na twee maanden, maar het lichaam blijft soms tot wel vier tot zes maanden na de behandeling vetcellen afvoeren.

Moet ik speciale supplementen of een strikt dieet en bewegingsschema volgen?

U hoeft geen supplementen of pillen in te nemen of een nieuw dieet en bewegingsschema te volgen.

Wat gebeurt er als ik later toch in gewicht toeneem?

De met CoolSculpting behandelde vetcellen zijn verdwenen en versneld afgevoerd door het lichaam. De nog aanwezige vetcellen in het lichaam kunnen  gaan groeien. Een gezonde levensstijl is aangeraden voor blijvend gewichtverlies.