De Veelgestelde Vragen

Is de CoolSculpting behandeling geschikt voor mij?

De CoolSculpting behandeling is geschikt wanneer je last hebt van zichtbare vetophopingen op bepaalde plekken op het lichaam, waar je graag vanaf wil. De CoolSculpting behandeling is speciaal ontwikkeld voor mensen met zichtbare vetophoping die niet weggaan met diëten en lichaamsbeweging. In tegenstelling tot een maagverkleining is de CoolSculpting behandeling geen oplossing voor mensen met overgewicht. Het is echter wel een alternatief voor liposuctie en dit zonder chirurgische ingrepen. Vraag een gratis en vrijblijvend  intakegesprek aan om te kijken of de CoolSculpting behandeling geschikt voor jou is.

Welke gebieden kunnen er behandeld worden met CoolSculpting?

De te behandelen gebieden zijn de binnen en buitenkant van de bovenbenen, de buik, de flanken (love handels) en de ‘BH-rolletjes’ op de rug. Tevens komen de kin, de binnenzijde van de bovenarmen en de zogenaamde “mannenborsten” in aanmerking voor behandeling.  

Hoeveel kost de CoolSculpting behandeling?

De kosten van de CoolSculpting behandeling hangen af van de plek(ken) op het lichaam, het aantal benodigde behandelingen en de uiteindelijke doelen. Het CoolSculptingteam maakt samen met jou een behandelplan op basis van je lichaam, wensen en budget. Één behandeling met één plaatsing is mogelijk vanaf €400,-.

Hoe lang is een behandeling? Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Je maakt samen met het CoolSculptingteam een behandelplan afgesteld op jouw wensen. De duur van de CoolSculpting behandeling hangt af van het aantal te behandelen gebieden gedurende een sessie. Het kan zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn om je gestelde doelen te bereiken.

Waar gaan de vetcellen heen? Zijn de resultaten blijvend?

Wanneer de vetcellen zijn gekristalliseerd (bevroren), verwijdert het lichaam de beschadigde vetcellen op natuurlijke wijze via de stofwisseling en zijn ze voorgoed verdwenen. Hierbij komen geen schadelijke stoffen vrij in het lichaam.

Hoe voelt een CoolSculpting behandeling?

De eerste minuten tijdens deze behandeling zul je druk en intense koude voelen. Dit verdwijnt snel. Veel mensen lezen, kijken televisie, werken op hun laptop of doen zelfs een dutje tijdens de CoolSculpting behandeling.

Is de CoolSculpting behandeling veilig?

De CoolSculpting behandeling draagt het Amerikaanse FDA-keurmerk. Met meer dan 13 miljoen CoolSculpting behandelingen wereldwijd uitgevoerd is het bewezen dat de behandeling veilig en effectief is voor vetverwijdering zonder chirurgische ingrepen.

Zijn er bijwerkingen aan de CoolSculpting behandeling?

Tijdens de behandeling kan je een diep trekkend, stekend gevoel en/of gevoelloosheid ervaren. Na de behandeling kan tijdelijke gevoelloosheid, roodheid, zwelling, strakheid of een stekend gevoel in de huid, blauwe plekken, prikkeling of pijn ontstaan. De CoolSculpting behandeling is niet geschikt voor iedereen. Je kunt geen CoolSculpting behandeling ondergaan wanneer je last hebt/lijdt aan cryglobulinemia of paroxysmal cold hemoglobinuria. Dit zijn beide auto-immuunziekten waarbij mensen gevaarlijke ziekteverschijnselen krijgen indien zij in aanmerking komen met koude. De behandeling is niet bedoeld voor het behandelen van overgewicht. Vraag een intakegesprek aan om te kijken of CoolSculpting behandeling geschikt voor jou is.

Kan ik doorgaan met mijn dagelijkse bezigheden na een CoolSculpting behandeling?

Ja, dat kan. De CoolSculpting behandeling is geen chirurgische ingreep, dus normaal gesproken kun je gelijk teruggaan naar de dagelijkse bezigheden.

Wanneer zal ik het resultaat zien?

Je zult de eerste resultaten zien drie weken na de behandeling. Het beste resultaat zie je na twee maanden, maar het lichaam blijft soms tot wel vier tot zes maanden na de behandeling vetcellen afvoeren.

Moet ik speciale supplementen of een strikt dieet en bewegingsschema volgen?

Je hoeft geen supplementen of pillen in te nemen of een nieuw dieet en bewegingsschema te volgen.

Wat gebeurt er als ik later toch in gewicht toeneem?

De met CoolSculpting behandelde vetcellen zijn verdwenen en afgevoerd door het lichaam. De nog aanwezige vetcellen in het lichaam kunnen gaan groeien. Een gezonde levensstijl is aangeraden voor blijvend gewichtverlies.